بازيکن جنجالي پرسپوليس در قطر با محروميت 9 ماهه از تمامي فعاليتهاي فوتبالي جريمه شده است، جريمهاي که برخي معتقدند ميتواند به نابودي اين فوتباليست منجر ميشود. نظر محمود ياوري، مربي و پيشکسوت فوتبال نيز در اين باره خواندني است.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از
آسپرس، محمود ياوري با بيان اينکه احکام انضباطي صادر شده در فوتبال ما مسالهدار است، گفت: محروميتهايي که در فوتبال ما تعيين مي شوند، درست نيستند، زيرا در اجراي آنها قوانين ضابطهمند و اجرايي ديده نميشود. محروميتهاي ما زود بخشيده ميشوند و نسبت جرم يا خلاف صورتگرفته رابطه مستقيم ندارد! از کميتههاي مختلف فدراسيون احکامي صادر ميشود. همين علي کريمي که محبوب است و من خودم نيز او را دوست دارم، به نظرم زماني علي کريمي شد که دو سال محروم شدو در واقع، همان جريمه به او کمک کرد تا به چنين بازيکن محبوبي و تاثيرگذاري تبديل شود، اما من به شما قول ميدهم که خانزاده زودتر از موعد بخشيده ميشود.
وي افزود: تماشاگر و هوادار تيم نبايد در آن شرايط توهين کند، چرا که بازيکن در شرايطي که تيمش باخته و احتمالا درون رختکن هم با او برخورد صورت گرفته است، مثل يک بمب ميماند که منتظر منفجر شدن است. تماشاگر در آن لحظه به خوبي نقش کبريت را بازي کرد و باعث انفجار خانزاده شد! براساس حقوق قضايي نسبت جرم با مجازات بايد يک نسبت مستقيم باشد. وقتي او از برخورد خودش پشيمان شده و ابراز پشيماني کرده است، ما بايد رئوف باشيم و او را ببخشيم، نه اينکه با محروميت 9 ماهه او را بيشتر اذيت کنيم.
ياوري در ادامه با بيان اينکه هدف از تنبيه، پشيمان کردن فرد خاطي است، گفت:خانزاده در عمل نشان داد که از کار خود پشيمان است و اين يعني تنبيه شده است. حالا چه اصراري است که ما دوباره اين بازيکن را تنبيه کنيم! در اين 9 ماه محروميت ممکن است اتفاقات زيادي در زندگي اين فرد رخ دهد که باعث نابودي او شود. بازهم عرض ميکنم که در فوتبال ما هيچ نسبت متناسبي بين جرم و احکام صادر شده وجود ندارد!
وي در ادامه به نوع تنبيهات فوتبالي در کشورهاي پيشرفته اشاره کرد و گفت: در آنجا فرد متخلف را موظف به کارهاي اجباري ميکنند و حتي مالک باشگاه که نخست وزير ايتاليا هم هست، از اين چنين جرائمي شانه خالي نميکند و به کار اجباري تن ميدهد، اما ما اين کار را نميتوانيم بکنيم، زيرا با دخالتهاي خود که بعضا از سوي برخي نهادها هم انجام ميشود، مانع از اجراي دقيق احکام اينچنيني ميشويم. ما بايد در حوزه فرهنگسازي بيشتر تلاش کنيم و به سمتي برويم که بازيکن يا مربي ما ياد بگيرد که چگونه با تماشاگر معترض مواجه شود و صحبت کند، بدون آنکه توهيني صورت پذيرد.
وي در پايان گفت: عمر بازيکنان ما بين 5 تا 10 سال است و چون اغلب ورزشکاران ما فوتبال، شغل اصلي آنها محسوب ميشود و از طريق آن بايد 50 سال ديگر بايد امرا معاش کنند، من با اعمال جريمهها و محروميتهاي طولاني مدت مخالفم، چرا که به نظرم باعث ميشود عمر مفيد يک ورزشکار کم شود و حتي چه بسا تمام شود. با توجه به اين که بازيکنيان ما قراردادهاي خوبي ميبندند و پولهاي زيادي ميگيرند، چرا نبايد از طريق جرائم مالي آنها را تنبيه کنيم؟ البته ذکر اين نکته هم لازم است که باشگاه ها براي پرداخت اين جريمهها پيشقدم نشوند و بگذارند خود بازيکن خاطي وجه آن را پرداخت کند. من معتقدم محروميتهاي طولاني مدت براي فوتبال ملي و خود بازيکن خطاکار مفيد نيست و همان جرائم مالي سنگين کفايت ميکند. ما با محروميتهاي طولاني مدت بازيکن خطاکار را نقره داغ ميکنيم، نه تنبيه!